BESPAREN DOOR ENERGIEVERBRUIK METEN.

Energieadvies Ruwweg 30% van uw productiekosten spendeert u aan energie. Een te hoog energieverbruik is niet wenselijk. Weten wat en wanneer uw piekverbruik is, kan zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Daarom is het inzichtelijk maken van de energiestromen binnen uw gebouw of plant van groot belang. Wellicht is er een mogelijkheid om energie terug te winnen, restwarmte te gebruiken, het rendement te verbeteren of op een andere manier te besparen op energiekosten. Schakel U-F-M in voor een energieadvies op maat.

ULTRASONE ENERGIEMETING.

Betrouwbaar energieadvies met clamp-on ultrasone flowmeting

Onze experts maken snel en uiterst efficiënt, zónder onderbrekingen van stroomprocessen, uw energieverbruik inzichtelijk. Met een clamp-on ultrasone flowmeter stellen meten wij debieten op 0,5% nauwkeurig. En door middel van de gepaarde PT100 temperatuursensoren bepalen we de ΔT.

  • niet-invasief: niet-destructief, geen inbreuk in de leidingen
  • geschikt voor bijna alle leidingmaterialen
  • snelle installatie, eenvoudig in gebruik
  • geen herkalibratie nodig
  • 2 energiemetingen op 1 flowmeter
  • ondersteuning door experts

Warm, vaak heet water geeft veel restwarmte. Het meten van deze deelstroom is evident. Een elektromagnetische flowmeter is geen optie, omdat het condensaat niet of nauwelijks elektrisch geleidend is. Een clamp-on ultrasone flowmeter is wél goed inzetbaar in een dergelijke situatie, zelfs tot 600° Celsius.

Warmte wordt vaak getransporteerd in de vorm van warm water. Voor dit type leidingen zijn ultrasone flowmeters erg populair. Door de externe montage van de clamp-on sensoren maken wij het energieverbruik inzichtelijk zonder een buis of leiding open te maken. Dit in tegenstelling tot een in-line flowmeter waarbij u soms storingen ondervindt van bijvoorbeeld magnetiet.

Een portable clamp-on flowmeter is multi-inzetbaar, want snel en eenvoudig op een andere locatie te installeren. Met de KATflow 230 bijvoorbeeld, meten we door middel van twee PT100 temperatuursensoren van een warmte-/ koudewisselaar eenvoudig het verbruik.

Voor het energie-advies op maat maken wij gebruik van de UFM-70 FS en Katronic flowmeters. De ultrasone sensoren van deze instrumenten zijn geschikt tot temperaturen van zeker 600°C. Met twee type sensoren kan iedere leiding met een diameter van 10 – 6500 mm worden gemeten. Door de eenvoudige menustructuur en de Audible Sensor Positioning Assistant™ is de flowmeter handig in gebruik en kunnen we altijd met een gegarandeerde nauwkeurigheid meten. Bovendien is herkalibratie met dit systeem niet nodig, waardoor u kosten bespaart.

De semi-portable UFM-70 FS is gericht op flexibiliteit en prestaties.

De KATflow 230 zetten wij in voor draagbare (portable) toepassingen.

De KATflow 150 en KATflow 100 gebruiken wij voor vaste opstellingen. Daarnaast geeft de KATflow 150 de mogelijkheid om twee energiestromen tegelijkertijd op een transmitter inzichtelijk te maken. Hierdoor bespaart u op extra kosten voor een rekenmodule.

Energieadvies - energiemeting m.b.v. ultrasone flowmeter KATflow 230 | U-F-M b.v.

Zelf weten hoe te meten?

Met behulp van onze apparatuur heeft u de mogelijkheid ook zélf uw energieverbruik inzichtelijk te maken. In onze eigen trainingsruimte organiseren we met veel plezier een uitgebreide training voor u en uw medewerkers.


Video: vloerverwarming doormeten


Video: installatie clamp-on flowmeting

Energieadvies - energiemeting m.b.v. ultrasone flowmeter KATflow 230 | U-F-M b.v.