CLAMP-ON FLOWMETERS VOOR HET BESPAREN VAN WATER EN ENERGIE.

Gebouwen – Bij het beheer en onderhoud van gebouwen heeft u te maken met continue veranderingen in de wetgeving, economie en technologie. De focus ligt op efficiëntie, het beperken van energieverbruik en terugdringen van koolstofemissies.

Clamp-on ultrasone flowmeters helpen besparingen op water en energie te realiseren door het monitoren van de stromingen en het thermische energieverbruik in het bestaande leidingennetwerk, zónder de stromingsprocessen te onderbreken.

ONZE OPLOSSING. CLAMP-ON ULTRASONE FLOWMETINGEN.

 • eenvoudig aanpassen van bestaande meetsystemen
 • uitvoeren van spotmetingen
 • extern aangebracht; procesonderbrekingen behoren tot het verleden
 • eenvoudige en snelle installatie
 • kostenbesparend
 • ondersteuning op locatie

De sensoren van onze clamp-on ultrasone flowmeters worden aan de buitenkant op de de buis of leiding geklemd. Het is dan ook niet nodig om de buis open te maken en het systeem af te sluiten. Dit betekent dat er geen onderbreking van uw stromingsprocessen nodig is, waardoor deze meetinstrumenten ideaal zijn voor nutsbedrijven waar continuïteit gewenst is, zoals ziekenhuizen en luchthavens.

Warm- en koudwaterleidingen die in grote installaties worden gebruikt, zijn doorgaans zeer groot en bevinden zich op ontoegankelijke locaties. Met een clamp-on flowmeter is het niet nodig om dure aanpassingen uit te laten voeren en zijn de installatiekosten minimaal, omdat er geen speciale apparatuur, bijkomstige accessoires of engineering aan te pas komen. De enige kosten die u in feite maakt, zijn de aanschafkosten.

Met onze instrumenten kan zowel de flow als de temperatuur worden gemeten. Dit betekent dat meerdere van onze flowmeters warmtestroommetingen en een datalogger in één systeem integreren.

Vloerverwarming

U kunt veel voordeel behalen op het efficiënt inregelen van vloerverwarmingssystemen. Onze clamp-on ultrasone flowmeters, zoals de KATflow 200, zijn inzetbaar voor het meten van flexibele leidingen vanaf 10 mm.

Verwarmingsketels

Ongeacht de leeftijd en het type van uw verwarmingsketel, de opbrengst van de thermische energie wordt nooit optimaal gebruikt. Er is altijd sprake van warmteverlies via de behuizing van boilers en het leidingennetwerk.

Door het meten van thermische energie met de draagbare clamp-on ultrasone flowmeter KATflow 230, verzamelt u waardevolle informatie over de efficiency van uw systeem. De volumestroom en de temperaturen meet u extern met opklembare sensoren. Dit maakt de meting in zijn totaliteit niet-invasief, en is hierdoor snel en kostentechnisch aantrekkelijk.

De efficiency van ketels kan worden beïnvloed door het PLC-systeem of het type boiler. In bestaande situaties zijn deze systemen vaak verouderd en is het ingewikkeld om hierin aanpassingen te doen. Dit probleem kunt u oplossen door additionele sensoren te plaatsen die de moderne controlesystemen van informatie voorzien. Een vaste clamp-on ultrasone flowmeter, zoals de KATflow 150, is de ideale oplossing voor deze taak. Doordat deze verschillende in- en uitgangen heeft en voorzien kan worden van seriële interfaces, kunt u dit meetinstrument gemakkelijk aansluiten op een vol geautomatiseerd systeem.

HVAC-systemen | Klimaatbeheerssystemen

HVAC-installaties (HVAC staat voor Heating, Ventilation en Air Conditioning) worden in de utiliteitsbouw toegepast om het leefklimaat van de gebruikers in het gebouw te regelen. De systemen zijn zó ontworpen dat ze zoveel mogelijk energie kunnen besparen. Dit kunt u met name realiseren door een regelmatige controle op en de inregeling van de verwarmingssystemen op de ventilatiesystemen van het gebouw.

Hierbij kunnen clamp-on ultrasone flowmetingen een verschil maken. Onze instrumenten voorzien u van informatie over volumestromen, debieten, temperaturen en energieverbruik. U heeft de keuze tussen vaste en portable opstellingen.

Sprinkler-systemen

Sprinkler-systemen zijn een standaard geworden in de huidige nieuwbouw (zowel utiliteit als residentieel). Om de werking te waarborgen moeten de druk en de kleppen binnen deze systemen op regelmatige basis worden gecontroleerd door de technische dienst.

Als aanvulling hierop moet ieder jaar een capaciteitstest worden uitgevoerd. Bij deze test wordt de waterflow gemeten om te controleren of er nergens binnen het systeem een obstructie zit. Voor deze meting is de KATflow 200 een bewezen instrument. Compact en lichtgewicht, dat maakt dat u deze portable clamp-on ultrasone flowmeter eenvoudig kunt inzetten op moeilijk bereikbare locaties.

Doordat de buis of leiding dicht blijft bij de montage van een flowmeter, komt u niet in contact met de mogelijk gevaarlijke inhoud. Er is geen kans op lekkage.

 • Controle pompen, kleppen en in-line flowmeterprestaties
 • Flowmetingen watertoevoerleidingen
 • Controle ketel en airconditioning
 • Metingen warmte-/koudebalans
 • Waterzijdig inregelen
 • Inspectie airconditioningsystemen
 • Testen sprinklersystemen
 • Metingen waterconsumptie
Controle dieselverbruik schepen -KATflow 150 - vaste enkel en dubbelkanaals ultrasone flowmeter | U-F-M b.v.
KATFLOW 150

Geavanceerde vaste clamp-on ultrasone flowmeter

KATflow 200 - portable ultrasonic flowmeter | U-F-M b.v.
KATFLOW 200

Compacte portable clamp-on ultrasone flowmeter

KATflow 230 - ultrasone flowmeter in waterdichte koffer | U-F-M b.v.
KATFLOW 230

Portable clamp-on ultrasone flowmeter