• Phone: +31 (0)165 855 655
  • Email Address: info@u-f-m.nl
Language: U-F-M Nederland U-F-M English U-F-M Germany

WATERZIJDIG INREGELEN.

Verwarmingsinstallaties (én koelinstallaties) zijn niet altijd optimaal ingeregeld met als gevolg inefficiënt energieverbruik, slecht rendement en klachten over comfort. Waterzijdig inregelen (WZI) is essentieel voor het goed functioneren en kan uw energieverbruik met 10 tot 20 % verminderen.

Waterzijdig Inregelen CV met ultrasone flowmeters | U-F-M | UFM | Ultrasonic FLow Management

SITUATIE. ZONDER WZI.

Zonder WZI geven de radiatoren dichtbij de pomp te veel warmte en de verder weg geplaatste radiatoren te weinig. Vaak wordt dit ‘opgelost’ door de pomp harder te zetten of het setpoint te verhogen. Het gevolg daarvan is dat de radiatoren verder van de pomp vandaan dan wél voldoende warmte geven, maar de die zich dichtbij de pomp bevinden weer veel te veel. Ramen en deuren worden geopend voor verkoeling. Resultaat: ENERGIEVERSPILLING.

SITUATIE. MET WZI.

Met WZI optimaliseert u de volumestromen in uw cv-installatie. De juiste hoeveelheid warm water wordt met de juiste snelheid over de radiatoren verdeeld om de ontwerptemperatuur in een ruimte te realiseren. Door middel van het binnenwerk, de steekschroef van de radiatorkraan, het (voet)ventiel e.d. kunt u de hoeveelheid water per radiator reguleren. Een radiator verder bij de cv-ketel vandaan heeft een grotere opening nodig dan een radiator dichtbij. Waterzijdig inregelen is het bepalen van de juiste instellingen hiervoor.

VOORDELEN WATERZIJDIG INREGELEN:

  • energiebesparing = lagere kosten
  • verbetering rendement
  • verbetering comfort

WATERZIJDIG INREGELEN. ULTRASOONMETHODE.

De meest nauwkeurige manier van waterzijdig inregelen is volgens de ultrasoonmethode. Met een ultrasone flowmeter meet u het doorstroomvolume. Aan de hand hiervan wordt de instelling per radiator bepaald. Bij deze methode meet u de liters per uur tot 2 cijfers achter de komma. Afwijkingen van 20 tot 30 %, zoals bij de temperatuurmethode, zijn uitgesloten, waardoor van twijfel of terugkomen voor nieuwe metingen geen sprake is.

De waterhoeveelheid naar uw gehele vloerverwarming, alle radiatoren, convectoren en luchtverwarmers in één keer goed inregelen? Deze expertise hebben wij in huis!

 

#ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters