OPSPOREN INDUSTRIËLE LEKKAGES.

Lekdetectie Een lekkage in een industriële omgeving leidt niet alleen tot energie- en productieverlies, het gelekte medium kan ook ernstige schade toebrengen aan mens, dier en het milieu. Regelmatige inspecties en preventief onderhoud van leidingen en installaties zijn daarom van groot belang.

Wij zijn gespecialiseerd in ultrasone lekdetectie. Als geen ander begrijpen wij de  tijdsdruk waaronder u staat bij (het vermoeden van) een systeemlek. Snel en nauwkeurig brengen we niet alleen actuele lekkages in kaart, maar desgewenst ook de zwakke plekken die voor nieuwe lekkages kunnen zorgen.

ONZE OPLOSSING: ultrasone clamp-on lekdetectie

  • voor elke toepassing die een volledige waterstroom bevat
  • eenvoudige en snelle installatie
  • extern aangebracht: leidingen blijven intact, géén systeemonderbrekingen
  • budgetvriendelijk
  • meetondersteuning op locatie

Hoe werkt ultrasone lekdetectie?

Het sissende geluid dat wordt veroorzaakt door een groot lek kent u vast. Het klinkt logisch dat heel kleine lekkages ook geluid geven, maar de frequentie is vaak te hoog voor onze oren om ze te kunnen waarnemen. Een ultrasone detector registreert deze hoge frequentie geluidstrillingen wel en maakt voor u inzichtelijk waar de bron van het lek zich bevindt.

Onder voorwaarde dat het stroomproces in werking is, zijn er voldoende geluidstrillingen om een lek ter grootte van een speldenprik ultrasoon te detecteren. Hoge druk is hiervoor niet nodig. De enige frequentie die de ultrasone detector registreert, is die van het lek. Deze onderscheid zich van andere achtergrondgeluiden of trillingen die worden veroorzaakt door de industriële omgeving.

Vanaf de buitenkant

Onze ultrasone flowmeters zijn ontwikkeld om lekken snel en nauwkeurig te detecteren. Door de externe montage van de clamp-on sensoren is het niet nodig om een buis of leiding open te maken voor inspectie. Het (productie)proces kan tijdens het onderzoek gewoon doorgaan. Een ultrasone flowmeter is bovendien heel goed te combineren met een drukmeter, temperatuurvoeler of draadloos GPRS-systeem, waardoor het instrument tevens inzetbaar is voor andere toepassingen.

Rapportage lekdetectie

Om aantoonbaar te maken dat lekdetecties – gedaan met een ultrasone flowmeter – correct zijn, is het goed om de bevindingen door ons vast te laten leggen in een rapport.

Dankzij dit rapport is de lekkage voor een reparateur snel te lokaliseren en te herstellen. Bovendien kunt u de reparatiekosten aan de hand van het rapport indienen bij uw verzekeraar.