• Phone: +31 (0)165 855 655
  • Email Address: info@u-f-m.nl
Language: U-F-M Nederland U-F-M English U-F-M Germany

Flow meten in ATEX-zones

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

Hoe meet je veilig, en bovendien zo snel en nauwkeurig mogelijk de flow van meer dan 2500 kilometer aan olie- en gaspijpleidingen op de zeebodem van het NCP?
Veilig flow meten in ATEX zones

De Noordzee telt momenteel ruim 1400 olie- en gasplatforms, waaronder zo’n 150 Nederlandse. De meeste booreilanden op het Nederlands Continentaal Plat (NCP) werden tussen 1980 en 2006 gebouwd. Veel platforms zijn inmiddels dan ook ouder dan 30 jaar. En bij de meeste van de daaraan verbonden pijpleidingen zijn destijds geen flowmeters ingebouwd.
Monitoren en meten zijn inmiddels de orde van de dag, want u wilt weten hoeveel gas of olie u daadwerkelijk produceert en transporteert en de milieuwetgeving stelt scherpe eisen. Uw platform stilleggen voor het inbouwen van een flowmeter is geen optie. Met behulp van ultrasoon clamp-on meettechnieken, kan de actuele volumestroom snel en eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. Zowel voor gas als olie.
Veilig flow meten in ATEX zones
Veilig flow meten in ATEX zones met de KATflow 170 Ultrasonic clamp-on flowmeter van U-F-M b.v.

VEILIGHEID BOVEN ALLES

Offshore delfstofwinning is een continuproces van 24 uur per dag en 7 dagen per week. Werken op een booreiland is zwaar en niet zonder risico’s. Bij calamiteiten kan er geen beroep worden gedaan op de reguliere hulpdiensten, een strikt veiligheidsbeleid is dus van levensbelang. Dat geldt ook voor U-F-M, als wij flowmetingen op (offshore) locatie komen uitvoeren. Wij werken volgens de richtlijnen van de NOGEPA (Nederlandse Olie en GAS Exploratie en Productie Associatie) en onze service-engineers beschikken over alle vereiste diploma’s waarvoor ze regelmatig de verplichte veiligheidstrainingen volgen.
Veilig flow meten in ATEX zones

CONTACTVRIJ FLOW METEN. EFFICIËNT EN VEILIG.

De roestvrijstalen (IP68) sensoren van ultrasone clamp-on flowmeters worden aan de buitenkant op de buis of leiding geklemd. Het is dan ook niet nodig om de buis open te maken en het systeem af te sluiten. Dit betekent dat er geen onderbreking van uw productieproces nodig is, er ontstaat geen risico op verontreiniging of lekkages in de leidingen.

Ultrasone flowmeters worden toegepast in een diversiteit aan situaties en industrieën. De externe montage van clamp-on sensoren maakt dit een interessant en goedkoop alternatief voor in-line flow meten.
Veilig flow meten in ATEX zones
Veilig flow meten in ATEX zones met de KATflow 170 Ultrasonic clamp-on flowmeter van U-F-M b.v.

KATflow 170

Voor toepassingen waarbij extreme omgevingsinvloeden veel van een meetinstrument eisen, biedt een corrosiebestendige, volledig ATEX-gecertificeerde ultrasone clamp-on flowmeter de juiste oplossing. De KATflow 170 is speciaal ontwikkeld voor vaste opstelling in explosie-gevaarlijke omgevingen (Ex Zones 1 en 2).

Dit instrument is leverbaar in aluminium behuizing of – indien gewenst – voorzien van een speciale offshore coating. Wij kunnen de KATflow 170 voor u op maat samenstellen door het toevoegen van in- en outputs: HART/ MODBUS/ Temperatuur/ 4…20mA enz.

 

VEILIG FLOW METEN MET U-F-M

U-F-M staat voor Ultrasonic Flow Management. Specialist in het meten van flow, niveau (level), debiet en energie van vloeistoffen en gassen in industriële omgevingen. Dat doen wij contactvrij – zonder inbreuk in uw leiding of tank – snel en met grote nauwkeurigheid. We leveren oplossingen, instrumenten en systemen voor vaste en draagbare meetopstellingen. Ook verzorgen we ultrasone metingen bij u op locatie.

U-F-M denkt klantgericht met een flexibele aanpak. Zo zorgen we er samen met u voor dat u uw flowprocessen, zonder kostbare onderbrekingen, onder controle en inzichtelijk houdt.

 

#ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service en veilig flow meten in ATEX zones: www.u-f-m.nl/industrieen/flowmeting-offshore/

Comments are closed.