Ultrasone debietmeting opzetten

Hoe een ultrasone debietmeting te installeren en waarmee moet u rekening houden?

Clamp-on ultrasone sensoren monteert u eenvoudig op de buitenkant van het buisoppervlak. Zo zijn onze debietmeters te installeren zónder een opening te moeten maken in de buis. Voor montage op de leiding gebruikt u speciale spankettingen, beugels of een montagerail. Voor het waarborgen van een akoestische verbinding met de buis dient er een koppelpasta of een koppelgel te worden aangebracht aan de onderzijde van de sensor(en). Om een goed signaal en een accurate meting te kunnen weergeven, kan het nodig zijn om een ruwe of vuile buis aan de buitenkant te reinigen. (I.v.m. optimaal contact tussen de sensoren en de buis.) Elk instrument van de door ons geleverde KATflow-serie (Katronic) is uitgerust met een Set-up wizard en een Sensor Positioning Assistant die u stapsgewijs door het installatieproces leidt. Al binnen enkele minuten na het installeren beschikt u over de gewenste meetdata.

Clamp-on ultrasone debietmeters hebben geen onderdelen die kunnen verslijten. Bovendien is de sensorbekabeling vervaardigd van roestvast staal wat corrosie voorkomt. Hierdoor is onderhoud niet noodzakelijk.

Onze clamp-on ultrasone debietmeters hebben een meetbereik voor buisdiameters van 10 mm tot 6 meter. We hebben ook speciale oplossingen voor minder gangbare toepassingen, zoals tubings en andere leidingen van zacht materiaal.

Clamp-on ultrasone sensoren worden uitgerust met een kabellengte van 3 of 5 meter, afhankelijk van het sensortype. Extra verlengkabels tot een lengte van 200 meter zijn optioneel leverbaar.

Clamp-on ultrasone debietmeters kunnen worden ingezet voor een grote verscheidenheid aan elektrisch geleidende en niet-geleidende vloeistoffen, én vloeibare gassen. Afhankelijk van de toepassing, kunnen de te meten vloeistoffen variëren van (zout) water, afvoerwater tot dranken, vloeibaar voedsel, shampoo, hydrocarbon, koelmiddelen, alcohol, benzol, tetrachloride, diesel, ethanol, ethyl, ether, formaldehyde, glycol, isopropanol, methanol, melk, nafta, minerale en plantaardige olie, koelvloeistof, tetra-chlorides enz. Er bestaat bijna geen akoestieke geleidende vloeistof, die dit type debietmeters niet kunnen meten.

Clamp-on ultrasone debietmeters zijn geschikt voor alle normaal gebruikte buismaterialen, zowel ijzerhoudend, gelegeerd of van plastic. Ook op buizen met een binnenbekleding. Voorwaarde is dat de buis akoestisch geleidend is en er geen luchtlagen tussen de verschillende buismaterialen zitten.

De ultrasone flowmeters uit de KATflow-serie kunnen de volumeflow meten met luchtbellen en vaste stofdeeltjes < 10% .

Alle door ons geleverde clamp-on ultrasone sensoren hebben een minimale bescherming van IP66. Dit betekent dat ze geschikt zijn om te gebruiken op ondergrondse leidingen en in open terrein waar ze worden blootgesteld aan regen. Het is mogelijk de sensoren op te waarderen naar IP68. Deze zijn ook geschikt voor gebruik onder water.

Eenmaal aangebracht bij de installatie hoeft de koppelpasta niet meer te worden vervangen. Als het meetpunt wordt blootgesteld aan extreme condities, bijvoorbeeld zout water, adviseren wij de sensor ieder jaar na te kijken. Ook is er de mogelijkheid om koppelpads te gebruiken; er is dan geen koppelpasta nodig en ze kunnen vele jaren meegaan zonder signaalverlies.

Wij bieden 2 typen ultrasone debietmeters: voor vloeistoffen en voor gassen.

Wij leveren flowmeters die eenvoudig en snel te installeren zijn. In deze video ziet u dit stap voor stap. Binnen enkele minuten heeft u zelf een nauwkeurige en betrouwbare flowmeting opgezet. Natuurlijk kunt u de installatie ook aan ons overlaten.