CLAMP-ON FLOWMETERS VOOR VLOEISTOFFEN.

Stroomsnelheid vloeistof Bij het beheren van een omvangrijk industrieel leidingnetwerk, heeft u te maken met controles en debietmetingen van zeer diverse soorten en maten leidingen. Met onze clamp-on ultrasone flowmeters klaart u deze klus zonder onderbreking van de stroomprocessen.

Bij de bouw van een nieuw transportnetwerk voor vloeistoffen kunnen invasieve flowmeters – zoals elektromagnetische – een voor de hand liggende keuze zijn. Echter, op de bestaande, niet met meetinstrumenten uitgeruste leidingen, en op locaties waar een bestaande in-line-meter niet functioneert, is een clamp-on ultrasone flowmeter in veel gevallen een rendabeler alternatief.

ONZE OPLOSSING: clamp-on ultrasone flowmeters

  • voor elke toepassing die de volledige vloeistofstroom bevat
  • voor metingen van industriële stroomprocessen
  • eenvoudige en snelle installatie
  • extern aangebracht: géén inbreuk in leidingen en géén procesonderbrekingen
  • kostenbesparend
  • meetondersteuning op locatie

De sensoren van onze clamp-on ultrasone flowmeters worden aan de buitenkant op de de buis of leiding geklemd. Het is dan ook niet nodig om de buis open te maken en het systeem af te sluiten. Dit betekent dat er geen onderbreking van uw stroom- of productieproces nodig is.

Clamp-on ultrasone flowmeters kunnen achteraf worden gemonteerd op leidingen van verschillende materialen en met een diameter variërend van 3 mm tot 6500 mm. Zonder kostbare veranderingen of aanpassingen in de specificatie van het meetinstrument. Bovendien behoren kalibraties, nuldebietmetingen en specifieke buismaten tot het verleden wanneer u gebruik maakt van deze meettechniek.

Doordat de buis of leiding dicht blijft bij de montage van een flowmeter, komt u niet in contact met de gevaarlijke inhoud van afvalwater. Er is geen kans op lekkage.

Met clamp-on ultrasone flowmeters zijn de enige kosten die u maakt de aanschafkosten. Terwijl in-line flowmeters extra kosten met zich meebrengen voor engineering, procesonderbrekingen, goed opgeleid personeel en alle bijkomstige accessoires (bouten, pakkingen, ringen enz.)

Concrete toepassingen zijn o.a.: monitoren waterleidingen en aanvoerlijnen, capaciteitsmetingen, sturing chemische doseringen, testen en controle klep en pomp, monitoren afval en waterkwaliteit, slibmetingen, controle en verificatie in-line flowmeters, detectie lekkage en verstopping, vergelijking voeding/retour, metingen afvoer, flow enquêtes enz.

Stroomsnelheid vloeistof meten - KATflow 150
KATflow 150

Geavanceerde vaste clamp-on ultrasone flowmeter

Stroomsnelheid vloeistof meten - KATflow 200
KATflow 200

Mobiele clamp-on ultrasone flowmeter

Stroomsnelheid vloeistof meten - KATflow 210
KATflow 210

Mobiele clamp-on ultrasone flowmeter

Stroomsnelheid vloeistof meten - KATflow 230
KATflow 230

Portable dubbelkanaals clamp-on flowmeter