• Phone: +31 (0)165 855 655
  • Email Address: info@u-f-m.nl
Language: U-F-M Nederland U-F-M English U-F-M Germany

Flow meten vrij verval riolering

FLOW METEN VRIJ VERVAL RIOLERING.

Om inzicht te krijgen in het functioneren van een rioolsysteem is het debiet een belangrijk gegeven. Met de huidige generatie meetapparatuur kunnen nagenoeg alle waterstromen worden gemeten en in kaart worden gebracht. Ook het flow meten vrij verval riolering is inmiddels mogelijk. Met een ultrasone flowmeter heeft u snel en makkelijk betrouwbare resultaten. Zónder onderbreking van de waterstromen.

Inline elektromagnetische flowmeters kunnen een voor de hand liggende keuze zijn. Echter, op bestaande, niet met meetinstrumenten uitgeruste open kanalen of een vrijverval rioolstelsel, is een ultrasone clamp-on flowmeter een interessant alternatief voor debietmetingen.

ONZE OPLOSSING. ULTRASONE CLAMP-ON FLOWMETERS.

  • flow meten vrij verval riolering: voor elke meting die de volledige waterstroom bevat; van vuil tot schoon water
  • ook geschikt voor metingen m.b.t. de flowverdeling in grondwaterputten en bronfilters, bemonstering afvalwater enz.
  • extern aangebracht: géén inbreuk op rioolbuizen en géén procesonderbrekingen
  • kostenbesparend
De sensoren van ultrasone clamp-on flowmeter worden aan de buitenkant op de rioolbuis geklemd. Het is dan ook niet nodig om de buis open te maken en het systeem af te sluiten. Dit betekent dat er geen onderbreking van de watervoorziening nodig is.
Onze ultrasone flowmeters bieden met 0,5% op de actuele waarde, de hoogste nauwkeurigheid die momenteel met meetapparatuur haalbaar is.
Ultrasone clamp-on flowmeters kunnen achteraf worden geïnstalleerd zonder kostbare veranderingen of aanpassingen in de specificaties van het systeem.
Deze meettechniek is geschikt voor allerlei buizen van verschillende materialen, en met een diameter variërend van 3 mm tot 6500 mm.
Een rioolbuis openmaken voor de montage van het meetinstrument behoort tot het verleden als u kiest voor een ultrasone clamp-on debietmeter. U loopt geen risico op contact met de inhoud van de rioolbuis en er kunnen geen lekkages ontstaan met nadelige gevolgen voor het oppervlaktewater.
De enige kosten verbonden aan een ultrasone clamp-on debietmeter zijn de aanschafkosten. Extra kosten voor engineering, procesonderbrekingen, goed opgeleid personeel en alle bijkomstige accessoires (bouten, pakkingen, ringen enz.) zijn bij deze oplossing niet van toepassing. Evenals kalibraties of nuldebietmetingen.

Flow Meten Vrij Verval Riolering- multifunctioneel ultrasoon clamp-on flowmeter systeem UFM-70 FS van U-F-M | Ultrasonic Flow Management

UFM-70 FS

Multifunctioneel ultrasoon flowmeter systeem

Flow Meten Vrij Verval Riolering - waterproof ultrasone clamp-on flowmeter KATflow 210 van U-F-M | Ultrasonic Flow Management | Katronic

KATflow 210

Multifunctioneel ultrasoon flowmeter systeem

VIDEO.

FLOWMETER HUREN?

Verricht u niet vaak genoeg flowmetingen om de benodigde apparatuur zelf aan te schaffen? Huur bij ons de UFM-70 FS of de KATflow 210 per dag of per week. Voer de metingen zelf uit, óf laat het over aan onze service-engineers.

Wij zijn u graag van dienst met technisch advies en support.

 

#ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters