SNEL. NAUWKEURIG. FLEXIBEL.

Capaciteitsmeting – Wilt u duidelijkheid over het vermogen van uw verwarmingssysteem, uw koelinstallatie of uw waternetwerk? Dan biedt een ultrasone flowmeter de juiste oplossing.

Met een ultrasone flowmeter, ofwel debietmeter, maakt u snel en eenvoudig vanaf de buitenkant van de leiding (dus zónder onderbreking van de flow)  uw energieverbruik en stroomprocessen inzichtelijk. Zowel van vloeistoffen als gas. Door middel van clamp-on sensoren meet u het debiet op 0,5% nauwkeurig. Met de gepaarde PT100 temperatuursensoren bepaalt u de ΔT.

Met onze ultrasone flowmeters kunt u zelf een capaciteitsmeting uitvoeren. In onze trainingsruimte leren wij u in een mum van tijd hoe u de instrumenten eenvoudig installeert en de meting nauwkeurig verricht.

Onze ervaren adviseurs weten hoe u de apparatuur optimaal inzet en maken voor u de vertaalslag van meten naar weten. Op vragen zoals: Wat is de capaciteit van mijn cv-installatie? Hoe kan ik eenvoudig en nauwkeurig periodiek de capaciteit van mijn waternetwerk controleren? Wij leveren het antwoord en de juiste oplossing.

Capaciteitsmeting: ultrasoon, vanaf buitenkant leiding

Wat is de capaciteit van uw verwarmingssysteem? Hoe hoog is mijn energieverbruik? Waar en wanneer is mijn piekverbruik? Wat is de capaciteit van mijn waternetwerk? Het inzichtelijk maken van uw energieverbruik is een hot topic. Energie en waterstromen zijn onmisbaar. Ruwweg 30% van de productiekosten zijn kosten voor energie en water.

Warmte wordt doorgaans getransporteerd door middel van water. Voor dit soort leidingen zijn ultrasone clamp-on flowmeters erg populair. Bij het gebruik van een inline flowmeter kunt u last hebben van verstoringen door bijvoorbeeld magnetiet. Dat komt niet voor bij non-invasieve, ultrasone capaciteitsmetingen, omdat u meet vanaf de buitenkant van de leiding.

Een portable clamp-on flowmeter is multi-inzetbaar. U kunt snel en eenvoudig de apparatuur op een andere locatie installeren. Neem bijvoorbeeld onze KATflow 230; met twee PT100 temperatuursensoren meet u eenvoudig het verbruik van een warmte- / koudewisselaar. Ideaal voor capaciteitsmetingen.

Heeft u een capaciteit flowmeter nodig en wilt u gas- of vloeistofstromen inzichtelijk maken? Neem contact met ons op.