FLOW BEHEREN IS FLOW METEN.

Procesoptimalisatie‘Wat je niet kunt meten, kun je niet managen’, is een veelgehoorde uitspraak. Omdat het belangrijk is voor elk productie- en stroomproces, neemt de behoefte aan het snel en nauwkeurig meten van flow met de dag toe.

Een productieproces stilleggen is ingewikkeld en kostbaar, en elke aanpassing in een buis of leiding kan lekkages veroorzaken. Clamp-on ultrasone flowmeters bieden een betrouwbare oplossing voor het controleren, optimaliseren en inzichtelijk houden van industriële procesbesturingssystemen, zowel voor vloeistoffen als gassen.

ONZE OPLOSSING: clamp-on ultrasone flowmeting

  • niet-invasief: meten vanaf de buitenkant (bestaande) leidingen
  • kostenbesparend: geen onderbreking van productieprocessen
  • supersnelle reactietijd van 70 m/s
  • lekdetectie; voorkom lekkageproblemen en vervuiling
  • diameterbereik van 10 – 6500 mm

Procesoptimalisatie TPM (Total Productive Maintenance / Manufacturing) is een programma ter verbetering van de Overall Equipment Effectiveness kortweg OEE genoemd.

Bij vrijwel alle productieprocessen gebeurt het dat de effectieve productietijd aanzienlijk hoger uitkomt dan de geplande productietijd. Dit betekent dat de productiecapaciteit niet efficiënt wordt benut. Het verschil wordt veroorzaakt door verliezen:

  • Beschikbaarheidsverliezen: machinestoringen, wachttijden
  • Prestatieverliezen: langzamer produceren dan haalbaar is; korte stops voor kleine verstellingen
  • Kwaliteitsverliezen: geproduceerd product wat niet aan de specificaties voldoet, herbewerking

Om dergelijke verliezen terug te dringen, moet e.e.a. worden geoptimaliseerd. Een clamp-on ultrasone flowmeter biedt de juiste oplossing voor het eenvoudig en nauwkeurig flow (debiet) meten, pompcapaciteiten monitoren, kleppen controleren op juiste werking, efficiëntie vaststellen van een warmte of koude installatie / warmtewisselaar en ter controle van andere (inline) flowmeters.

Een belangrijk voordeel van een clamp-on flowmeting is dat de ultrasone sensoren snel en eenvoudig aan de buitenkant op de leiding worden gemonteerd. Hierdoor is er geen contact met het medium, geen drukverlies en wordt de kans op lekkages geminimaliseerd. Bovendien komt de ‘just in time’-productie niet in gevaar, omdat er geen sprake is van stilstandkosten voor het inbouwen van inline flowmeters, of door defecten.

Dankzij de meetresultaten heeft u snel inzicht in de mogelijkheden tot het optimaliseren van het productie- of stoomproces.

Onze clamp-on ultrasone flowmeters hebben een zeer snelle reactietijd van 70 ms en zorgen voor een snelle aflezing. Deze snelheden zijn ideaal voor pulserende flowrates of injectietoepassingen.

Bovendien kost de installatie en ingebruikname van een ultrasoon meetsysteem weinig tijd.

Onze portable en vaste clamp-on ultrasone flowmeters kunnen nagenoeg op elke locatie worden ingezet, voor verschillende leidingmaterialen, leidingdiameters (10 mm t/m 6500 mm) en vloeistoffen. Dit versnelt verbruiksmetingen en optimaliseert (productie)processen.

Extra functionaliteiten op de instrumenten zorgen ervoor dat ze meer kunnen dan alleen het meten van debieten. Met behulp van de geluidssnelheidsmeter kunt u bijvoorbeeld vloeistofveranderingen detecteren zoals de concentratie en dichtheid. Ideaal voor multi-productpijpleidingen (HPI), voor het herkennen van verschillende vloeistoffen.

Flowmeters die zijn voorzien van PT100 clamp-on temperatuursensoren zijn in staat om ook thermische energie te meten op bijvoorbeeld warmte- en koudewisselaars, airconditioning- en ventilatiesystemen.

Verricht u niet vaak genoeg verbruiksmetingen om de benodigde apparatuur zelf aan te schaffen? Huur een ultrasone flowmeter per dag of per week. Voer de metingen zelf uit, óf laat het over aan onze service-engineers. Wij zijn u graag van dienst met technisch advies en support!