VEILIGHEID BOVEN ALLES.

Veel pijpleidingen op plants met Ex-zones dateren van decennia geleden en zijn destijds niet voorzien van meetinstrumentatie. Inmiddels zijn monitoren en meten de orde van de dag, want het is belangrijk exact te weten hoeveel gas of olie wordt ge produceerd en getransporteerd. Bovendien stelt de milieuwetgeving scherpe eisen. 

Een industriëel productieproces onderbreken voor het opzetten van een meting is een kostbare aangelegenheid die bij voorkeur vermeden dient te worden. Bovendien brengt het plaatsen van inline meetinstrumenten in buizen en leidingen het risico van verontreiniging, lekkages en explosiegevaar met zich mee.

ONZE OPLOSSING: clamp-on ultrasone flowmetingen

  • niet-invasief: meten vanaf de buitenkant (bestaande) leidingen
  • kostenbesparend: geen onderbreking van productieprocessen
  • supersnelle reactietijd van 70 m/s
  • lekdetectie; voorkom lekkageproblemen, vervuiling en onveilige situaties
  • diameterbereik van 10 – 6500 mm

Niet-destructieve inspectie – efficiënt en veilig

U-F-M is gespecialiseerd in niet-invasieve debiet- en niveaumetingen van vloeistoffen en gassen in leidingen en (opslag)tanks. Wij leveren ultrasone meetinstrumentatie, zowel portable als voor vaste opstellingen, ook geschikt voor ATEX-zones. Een goed voorbeeld is de KATflow 170.

De roestvrijstalen (IP68) clamp-on sensoren worden aan de buitenkant op de buis of leiding geklemd. Het is dan ook niet nodig om de buis open te maken en het systeem af te sluiten. Dit betekent dat er geen onderbreking van uw productieproces nodig is en er ontstaat geen risico op verontreiniging of lekkages in de leidingen.

Ultrasone debietmetingen worden toegepast in een diversiteit aan situaties en industrieën. De externe montage van de clamp-on sensoren maakt dit een interessant en budgetvriendelijk alternatief voor in-line flowmeten.

Vloeistoffen, gassen, energie

Meetbare vloeistoffen en gassen zijn bijvoorbeeld water, diesel en olie, maar ook homogene mengsels zoals water/glycol of water/zoutzuur. Ook energie- en massastromen en concentraties van giftige media zijn te meten met onze ultrasone flowmeters. Dat kan bij temperaturen van -30°C tot + 600°C en in principe op alle typen buismaterialen.

Andere toepassingen

Onze debietmeters zijn tevens inzetbaar voor slurry-/ lucht-/ scaling- en PIG-detectie.