Flowmeting gevaarlijke industrieën

Hoe meet je veilig, en bovendien zo snel en nauwkeurig mogelijk de flow van meer dan 2500 kilometer aan olie- en gaspijpleidingen op de zeebodem van het NCP?

De Noordzee telt momenteel ruim 1400 olie- en gasplatforms, waaronder zo’n 150 Nederlandse. De meeste booreilanden op het Nederlands Continentaal Plat (NCP) werden tussen 1980 en 2006 gebouwd. Veel platforms zijn inmiddels dan ook ouder dan 30 jaar. En bij de meeste van de daaraan verbonden pijpleidingen zijn destijds geen flowmeters ingebouwd.
Monitoren en meten zijn inmiddels de orde van de dag, want u wilt weten hoeveel gas of olie u daadwerkelijk produceert en transporteert en de milieuwetgeving stelt scherpe eisen. Uw platform stilleggen voor het inbouwen van een flowmeter is geen optie. Met behulp van clamp-on ultrasone meettechnieken, kan de actuele volumestroom snel en eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. Zowel voor gas als olie.

Flowmeten gevaarlijke industrieën / ATEX zones

Veiligheid boven alles

Offshore delfstofwinning is een continuproces van 24 uur per dag en 7 dagen per week. Werken op een booreiland is zwaar en niet zonder risico’s. Bij calamiteiten kan er geen beroep worden gedaan op de reguliere hulpdiensten, een strikt veiligheidsbeleid is dus van levensbelang. Dat geldt ook voor U-F-M, als wij flowmetingen op (offshore) locatie komen uitvoeren. Wij werken volgens de richtlijnen van de NOGEPA (Nederlandse Olie en GAS Exploratie en Productie Associatie) en onze service-engineers beschikken over alle vereiste diploma’s waarvoor ze regelmatig de verplichte veiligheidstrainingen volgen.

Niet-invasief flow meten – efficiënt en veilig

De roestvrijstalen (IP68) sensoren van clamp-on ultrasone flowmeters worden aan de buitenkant op de buis of leiding geklemd. Het is dan ook niet nodig om de buis open te maken en het systeem af te sluiten. Dit betekent dat er geen onderbreking van uw productieproces nodig is, er ontstaat geen risico op verontreiniging of lekkages in de leidingen.

Ultrasone flowmeters worden toegepast in een diversiteit aan situaties en industrieën. De externe montage van clamp-on sensoren maakt dit een interessant en goedkoop alternatief voor in-line flowmeten.