PROCESOPTIMALISTAIE. METEN IS WETEN IS BESPAREN.

Filtersysteem doormeten – In een filtersysteem de doorstroming nauwkeurig doormeten kan van groot belang zijn, voor zowel de kwaliteit van het filterproces als de efficiëntie van het totale bedrijfsproces. In een ideale situatie worden de vaste deeltjes zo goed mogelijk gefilterd, terwijl de doorstroomsnelheid zo hoog mogelijk is. Monitoren door middel van een ultrasone clamp-on flowmeting levert de gegevens op basis waarvan uw het systeem kunt optimaliseren.

Als een filtersysteem niet is ingeregeld, is het niet de vraag óf dit alsnog moet gebeuren, maar of u het zelf doet, óf dat u er een specialist bijhaalt.

OPLOSSING: filtersysteem doormeten met een ultrasone flowmeter

  • meten vanaf de buitenkant v/d leiding (d.m.v. clamp-on sensoren)
  • zonder uitschakelen van filtersysteem
  • hoogst haalbare nauwkeurigheid van 0,5%
  • voor nagenoeg alle vloeistoffen (o.a. water, benzine en crude oil), type leidingmaterialen en diameters
  • snel en makkelijk in het gebruik
  • meetrapportage op verzoek

Filtersysteem doormeten en inregelen

Met een optimaal ingestelde filterinstallatie bespaart u kosten. Met een drukverschilmeting kunt u wel de vervuiling van filters in de gaten houden, maar een nauwkeurige beoordeling is niet mogelijk. Als het stroomproces stilleggen geen optie is, biedt een ultrasone flowmeting de juiste oplossing. Zo kan namelijk de flow (het debiet) van het filter worden gemeten zónder de leiding open te maken en of het proces stil te leggen. De procesparameters als, flow temperatuur, niveau, en concentratie kunnen eenvoudig vanaf de buitenkant van een buis of leiding worden gemeten. Dat dit voordelen biedt, mag duidelijk zijn. De leiding of buis wordt niet opengemaakt, het proces wordt niet onderbroken en er is geen risico op lekkages.

Ultrasone clamp-on flowmeters maken gebruik van looptijdverschil meetprincipe, waarbij sensoren aan de buitenkant van de leiding bevestigd worden. Vaak wordt dit gedaan met koppelpasta of -gel, wij gebruiken hiervoor echter een koppelfolie. Ook voor metingen bij hoge temperaturen (tot 600°C) bieden wij de juiste oplossing. Onze flowmeters zijn veelzijdig toepasbaar en kunnen vrijwel alle media meten of het nu gaat om water, afvalwater, demiwater, glycol, zuren, logen, alcohol, hydraulische en thermische oliën. Productherkenning en concentratiemetingen behoren ook tot de mogelijkheden.

Indien gewenst, voeren wij metingen uit bij u op locatie. Dit doen we met behulp van een draagbare ultrasone clamp-on flowmeter, die zowel flow- als energiestromen in kaart kan brengen. Met een (optionele) datalogger van 10 x 100.000 stuks, voeren wij eventueel ook meteen de rapportages voor u uit.
Wij bieden 24-uurs meetsupport. Ook in het weekend bij calamiteiten kunt u rekenen op onze ondersteuning.

Verricht u niet vaak genoeg flowmetingen om de benodigde apparatuur zelf aan te schaffen? Huur een ultrasone flowmeter per dag of per week. Voer de metingen zelf uit, óf laat het over aan onze service-engineers. Wij zijn u graag van dienst met technisch advies en support!

HOW FLOW CAN YOU GO?