Eenvoudig instelbare flowmeterOnze ultrasone flowmeters zijn niet-invasief. D.w.z. dat het niet nodig is om een leiding of buis te openen om het meetinstrument te installeren. De clamp-on sensoren worden gemonteerd aan de buitenkant van de buis, gebruikmakend van speciale beugels of een montagerail. Koppelpasta of een koppelpad aan de onderzijde van de sensoren, waarborgt de akoestische verbinding met de buis.

Elk instrument van onze KATflow-serie van Katronic™ is bovendien uitgerust met een ‘Setup Wizard’ en een ‘Sensor Positioning Assistant’ die u stapsgewijs door het installatieproces leidt. Zo beschikt de gebruiker binnen enkele minuten na het installeren van de flowmeter, over de juiste meetdata.

De Audible Sensor Positioning Assistant geeft de juiste positie van de sensoren aan tijdens de installatie op de buis, gebruikmakend van akoestische signalen. Met behulp van deze technologie, in combinatie met de Setup Wizard, kunnen ook onervaren gebruikers de sensoren installeren en binnen enkele minuten de meest nauwkeurige metingen uitvoeren.

Kenmerken:

  • KATflow flowmeters hebben een extra hulpmiddel voor het in positie brengen van de sensoren. Ze begeleiden de gebruiker aan de hand van een akoestisch signaal.
  • Dit signaal is een snel herhalende pieptoon wanneer de sensoren onjuist zijn gepositioneerd. De signaalfrequentie neemt af naarmate de gebruiker de correcte uitlijning wordt benaderd. Als de ideale stand is bereikt, stopt de pieptoon en kan de flowmeter beginnen met de meting.
  • De Audible Sensor Positioning Assistant maakt alle KATflow producten uniek. Dit maakt het gebruik snel en eenvoudig, zelfs bij flowmeters voor vaste toepassingen, zoals de KATflow 150.

Elke KATflow ultrasone debietmeter werkt op basis van de looptijdverschil-technologie. Dit geeft het instrument een hoge nauwkeurigheid en betrouwbare flowdata voor bijna iedere vloeistof, onafhankelijk van de elektrische conductiviteit van het medium.

Meer over ULTRASONE MEETTECHNIEKEN >>

Verricht u niet vaak genoeg flowmetingen om de benodigde apparatuur zelf aan te schaffen? Huur een clamp-on ultrasone flowmeter per dag of per week. Voer de metingen zelf uit, óf laat het over aan onze service-engineers. Wij zijn u graag van dienst met technisch advies en support!