ULTRASOON FLOWMETEN VOOR WATERBEHEER.

Debiet vrijverval rioleringOm inzicht te krijgen in het functioneren van een rioolsysteem is het debiet een belangrijk gegeven. Met de huidige generatie meetapparatuur kunnen nagenoeg alle waterstromen worden gemeten en in kaart worden gebracht. Ook het meten van het debiet van een vrijvervalriool is inmiddels mogelijk. Met een ultrasone flowmeter heeft u snel en makkelijk betrouwbare resultaten. Zónder onderbreking van de waterstromen.

Inline elektromagnetische flowmeters kunnen een voor de hand liggende keuze zijn. Echter, op bestaande, niet met meetinstrumenten uitgeruste open kanalen of een vrijverval rioolstelsel, is een ultrasone clamp-on flowmeter een interessant alternatief voor debietmetingen.

ONZE OPLOSSING: ultrasoon flowmeting voor debiet vrijverval riolering

  • debiet vrijverval riolering: voor elke meting die de volledige waterstroom bevat; van vuil tot schoon water
  • ook geschikt voor metingen m.b.t. de flowverdeling in grondwaterputten en bronfilters, bemonstering afvalwater enz.
  • extern aangebracht: géén inbreuk op rioolbuizen en géén procesonderbrekingen
  • kostenbesparend

De sensoren van onze ultrasone clamp-on flowmeters worden aan de buitenkant op de de buis of leiding geklemd. Het is dan ook niet nodig om de buis open te maken en het systeem af te sluiten. Dit betekent dat de watervoorziening niet wordt stilgezet.

Onze ultrasone flowmeters bieden met 0,5% op de actuele waarde, de hoogste nauwkeurigheid die momenteel met meetapparatuur haalbaar is.

Ultrasone clamp-on flowmeters kunnen achteraf worden geïnstalleerd zonder kostbare veranderingen of aanpassingen in de specificaties van het systeem.
Deze meettechniek is geschikt voor allerlei buizen van nagenoeg alle materialen, en met een diameter variërend van 3 mm tot 6500 mm.

Een rioolbuis openmaken voor de montage van het meetinstrument behoort tot het verleden als u kiest voor een ultrasone clamp-on debietmeter. U loopt geen risico op contact met de inhoud van de rioolbuis en er kunnen geen lekkages ontstaan met nadelige gevolgen voor het oppervlaktewater.

De enige kosten verbonden aan een ultrasone clamp-on debietmeter zijn de aanschafkosten. Extra kosten voor engineering, procesonderbrekingen, goed opgeleid personeel en alle bijkomstige accessoires (bouten, pakkingen, ringen enz.) zijn bij deze oplossing niet van toepassing. Evenals calibraties of nul-debietmetingen.

Debiet vrijverval riolering meten met de UFM-70 FS
UFM-70 FS

Multifunctioneel ultrasoon flowmetersysteem

Debiet vrijverval riolering meten met de KATflow 210
KATFLOW 210

Mobiel ultrasoon flowmetersysteem