HOE WERKEN ULTRASONE FLOWMETERS?

Ultrasone meettechnieken De frequentie van ultrasoon geluid, die boven het bereik van het menselijk oor ligt, is bij uitstek geschikt voor het vaststellen van vloeistofdebieten. Verschillende benaderingen worden toegepast bij ultrasoon flowmeten, wat de veelzijdigheid kenmerkt van deze categorie meetinstrumenten.

Op het gebied van niet-invasieve ultrasone flowmetingen zijn looptijdverschil en doppler de twee meest gebruikte technieken. Beide methoden meten de stroming van het medium met behulp van sensoren die aan de buitenkant op de leiding of pijp worden geklemd (clamp-on). Het grootste onderlinge verschil is dat ze elk het best tot hun recht komen in tegengestelde situaties.

Inzicht in de verschillen tussen deze ultrasone meettechnieken helpt bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot een succesvolle en efficiënte installatie:

Ultrasone flowmeting - KATflow 230 - portable waterproof ultrasone flowmeter | U-F-M b.v.

Looptijdverschil methode - ultrasone flowmeting | U-F-M b.v.

Looptijdverschil

Doppler methode - ultrasone flowmeting | U-F-M b.v.

Doppler

ULTRASONE MEETTECHNIEKEN. TWEE TECHNIEKEN, ÉÉN KEUZE.

Looptijdverschil flowmeters werken met heldere vloeistoffen zoals water, olie en chemicaliën. Doppler flowmeters werken het best op vervuilde en luchtbellen bevattende vloeistoffen zoals rioolwater en afvalwater.  Neem contact met ons op voor specifiek advies en informatie met betrekking tot welke ultrasone meettechniek geschikt is voor uw toepassing.