• Phone: +31 (0)165 855 655
  • Email Address: info@u-f-m.nl
Language: U-F-M Nederland U-F-M English U-F-M Germany

SONOCONTROL 14

Ultrasone clamp-on flow- / niveau switch


De intelligente compacte sensor – SONOCONTROL 14 – is ontworpen voor detectie van de positie van zuigers in hydraulische cilinders of drukaccumulatoren en voor de monitoring van vloeistofniveaus.

Tevens is de SONOCONTROL 14 inzetbaar voor droogloopdetectie, hoog en laag niveau in (opslag)tanks.
De sensor wordt bevestigd aan de buitenkant op de wand van een pijp of tank en is in het bijzonder geschikt voor toepassing in de (petro-) chemische industrie, in waterbouwkundige toepassingen en in de constructie van installaties of machines van een energiecentrale.

De SONOCONTROL 14 sensor wordt eenvoudig aan de buitenkant van de cilinder of tank geplaatst zonder onderbreking van de machine en zonder de cilinderwand te openen, hierdoor worden lekkageproblemen vermeden.

Op uw verzoek kan de sensor ter plaatse nauwkeuriger worden afgesteld. De sensor is direct klaar voor gebruik na de installatie. Dit maakt de sensor bijzonder geschikt voor standaard toepassingen op het gebied van automatisering en werktuigbouw.
Vanwege het feit dat er geen bewegende delen in worden toegepast, zijn de sensoren vrij van slijtage en daardoor onderhoudsvrij.

De sensoren leveren een betrouwbaar schakelsignaal met de geïntegreerde LED’s en een extra optische controle.
Als optie bieden wij ook een compacte sensor voor het gebruik in omgevingen met explosiegevaar.

 

#ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoopverhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters