• Phone: +31 (0)165 855 655
  • Email Address: info@u-f-m.nl
Language: U-F-M Nederland U-F-M English U-F-M Germany

SEMICONDUCTOR.

Semiconductor industrie - halfgeleiders - elektronische componenten - toepassingen ultrasone flowmeters | U-F-M | Ultrasonic Flow ManagementSemiconductor – Debietmetingen zijn van groot belang in de semiconductor en elektronica-industrie. De vloeistoffen die gebruikt worden tijdens de productieprocessen van halfgeleiders en printplaten (PCB’s) zijn ofwel corrosief of niet-geleidend. Om deze reden is het gebruik van contactloze clamp-on flowmeters bij uitstek geschikt in deze branche. Het niet hoeven inbouwen van een flowmeter en het plaatsen van een spotmeting aan de buitenkant van een leiding, bespaart kostbare productie-uitval en het risico dat de zuiverheid van cleanrooms in het gedrang komt.

ONZE OPLOSSING: ultrasone clamp-on flowmeters

– extern meten van vloeistofsnelheid en volumestroom

– veilig

– geschikt voor flexibele en alle meest voorkomende leidingen

– diameterbereik van 10 – 6500 mm

Met een ultrasone clamp-on flowmeter meet u de vloeistofsnelheid en volumestroom vanaf de buitenkant van de leiding, ongeacht het elektrische geleidingsvermogen.

De ultrasone sensoren zijn zowel geschikt voor flexibele als de meest voorkomende leidingen met een diameter vanaf 10 mm (t/m 6500 mm).

Waferproductie en voorbereiding

Een onderdeel van waferproductie is CMP (Chemical Mechanical Planarisation). Met onze KATflow debietmeters kunt u de verwijderde hoeveelheid van de schurende en corrosieve slurry meten tijdens het proces.
De portable en vaste flowmeters zijn zeer nuttig tijdens de talloze spoelprocessen voor het maken van semiconductors. Met onze meetinstrumenten uit de KATflow-range is iedere vloeistof te meten gedurende deze processen, die zuren, solventen, oppervlakte actieve stoffen en gedemineraliseerd water bevatten.

Circuit board-productie

De meeste printplaten worden door binding van een koperlaag over de volledige printplaat uitgegoten. Vervolgens wordt hieruit het ongewenste koper verwijderd (subtractieve methode) waardoor alleen de gewenste kopersporen achterblijven.

Deze methode is op te splitsen in andere technieken. Bij zeefdruk bijvoorbeeld, kunt u onze ultrasone clamp-on flowmeters gebruiken om de volumestroom van ets-inkten te meten die de koperfolie beschermen. Bovendien zijn deze flowmeters, zoals de draagbare KATflow 200, geschikt voor het meten van de hoeveelheid van de zuren die gebruikt worden om het ongewenste koper te verwijderen.

Een ander essentieel onderdeel in bijna elke chemische processtap van de PCB-productie is spoelen. Er wordt vaak gedacht dat dit proces weinig aandacht vereist om goed te functioneren. Echter, ineffectief spoelen kan problemen veroorzaken, zoals het verhogen van de kosten voor de behandeling van afvalwater.

Efficiënt spoelen biedt verschillende voordelen. Allereerst verlengt het de levensduur van het bad. Een effectief spoelsysteem dat effectief stoffen verwijdert, vermindert de chemische kosten en de druk op het afvalverwerkingssysteem. Een ultrasone clamp-on flowmeter zoals de portable KATflow 200 is het ideale instrument om het verbruik van de spoeling te controleren en u van waardevolle informatie te voorzien over de processen, zodat u deze efficiënter kunt inregelen

TOEPASSINGEN:

• meten, reduceren en vervangen van neerslagmiddelen
• verificatie pompen, kleppen en in-line flow
• meten afvalwater
• monitoren fluorwaterstofzuursystemen
• meten liganden / complexvormers
• dosering spoelsystemen
• gedemineraliseerd water

Referenties


  • Seagate
  • Intel
  • ASML

CONTACT


T  +31 (0)165 – 855 655

E  info@u-f-m.nl

 

#ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters