• Phone: +31 (0)165 855 655
  • Email Address: info@u-f-m.nl
Language: U-F-M Nederland U-F-M English U-F-M Germany

Capaciteitsmeting brandblus ringleiding

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

U-F-M ZOEKT HET HOGEROP

Om de wettelijk vereiste capaciteit vast te stellen en in te regelen, voeren wij flowmetingen (debietmetingen) uit op de ringleidingen van brandbeveiliging- en brandbestrijdingssystemen. En als die buizen en leidingen zich op een moeilijk bereikbare plaats of onder een hoog plafond bevinden, maken we daarbij gebruik van een semi-portable, multifunctionele flowmeter.

Capaciteitsmeting brandblussysteem met ultrasone flowmeter - debietmeter | U-F-M | Ultrasonic Flow Management

Clamp-on

De watertoevoer en de waterleidingen zijn de basis van het blussysteem. Daarom meten wij tijdens een flowmeting de doorstroming van het water per tijdseenheid. Dat doen we op iedere leiding of buis van buitenaf, dus zonder inbreuk in de leiding of buis. Met behulp van ultrasone clamp-on flowmeters klaren we de klus snel, efficiënt en uiterst nauwkeurig. In verband met de veiligheid van uw personeel en uw bedrijf moet u er te allen tijde op kunnen vertrouwen dat deze systemen goed werken.

Periodieke capaciteitsmeting hydranten en blussystemen

In de gebruiksvergunning of polisvoorwaarden staat voorgeschreven dat de capaciteit van uw bluswaterinstallatie periodiek moet worden gemeten. De capaciteitseisen zijn 30, 60, 90 en 120 m³/uur. De Arbowet schrijft bovendien voor dat brandkranen en blussystemen jaarlijks op een goede werking moeten worden gecontroleerd (artikel 7.4a). Door regelmatig een capaciteitsmeting uit te laten voeren, heeft en houdt u een betrouwbaar blussysteem.

Capaciteitsmeting door meetspecialisten

Als specialist op het gebied van ultrasone flowmetingen hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van metingen op onder andere brandkranen, sprinklersystemen en drinkwaterleidingen. Met behulp van onze expertise verkrijgt u een beter inzicht in de capaciteit van uw brandkranen en blussystemen, zodat eventuele knelpunten eenvoudig te traceren zijn. Met onze gecertificeerde ultrasone clamp-on flowmeters kunnen wij van buitenaf uiterst nauwkeurige metingen verrichten van druk en doorstroming op alle leidingsystemen. In verband met verzekeringskwesties, veiligheidsvoorschriften enz. is een betrouwbare rapportage een vereiste. Onze instrumenten zijn voorzien zijn van interne dataloggers en bijbehorende software. Hiermee kunnen wij alle meetgegevens in heldere en uitgebreide rapporten verwerken. De gemeten data van iedere flowmeting verwerken wij desgewenst in een overzichtelijke rapportage met certificaat.

UFM-70 FS

UFM-70 FS ultrasoon flowmeter systeem | ultrasonic flowmeter system
Bij het uitvoeren van de opdracht zoals hierboven op de foto is te zien, maakten wij gebruik van de UFM-70 FS, een ultrasoon flowmetersysteem dat gericht is op flexibiliteit en prestaties. Naast het meten van de doorstromingscapaciteit biedt dit systeem functionaliteiten voor drukmetingen, niveaumetingen en energiemetingen.

Meer over de UFS-70 FS >>

 

 

 

 

 

Meer weten over onze andere producten en onze service? Klik op onderstaande links:

PRODUCTEN >>

SERVICE >>

 

 

#ultrasoneflowmeter | U-F-M  voor verkoopverhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

Comments are closed.