• Phone: +31 (0)165 855 655
  • Email Address: info@u-f-m.nl
Language: U-F-M Nederland U-F-M English U-F-M Germany

U-F-M sponsort RopaRun team Blijf Positief

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

U-F-M sponsort Team Blijf Positief

Als sponsor van dit prachtige team wensen wij iedereen de komende maanden een goede voorbereiding op de RopaRun 2018!
  U-F-M sponsort RopaRun Team Blijf Positief
#getintheflow | #ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

Happy New Year – 2018

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

Happy 2018

Capaciteitsmeting brandblus ringleiding

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

U-F-M ZOEKT HET HOGEROP

Om de wettelijk vereiste capaciteit vast te stellen en in te regelen, voeren wij flowmetingen (debietmetingen) uit op de ringleidingen van brandbeveiliging- en brandbestrijdingssystemen. En als die buizen en leidingen zich op een moeilijk bereikbare plaats of onder een hoog plafond bevinden, maken we daarbij gebruik van een semi-portable, multifunctionele flowmeter. Capaciteitsmeting brandblussysteem met ultrasone flowmeter - debietmeter | U-F-M | Ultrasonic Flow Management

Clamp-on

De watertoevoer en de waterleidingen zijn de basis van het blussysteem. Daarom meten wij tijdens een flowmeting de doorstroming van het water per tijdseenheid. Dat doen we op iedere leiding of buis van buitenaf, dus zonder inbreuk in de leiding of buis. Met behulp van ultrasone clamp-on flowmeters klaren we de klus snel, efficiënt en uiterst nauwkeurig. In verband met de veiligheid van uw personeel en uw bedrijf moet u er te allen tijde op kunnen vertrouwen dat deze systemen goed werken.

Periodieke capaciteitsmeting hydranten en blussystemen

In de gebruiksvergunning of polisvoorwaarden staat voorgeschreven dat de capaciteit van uw bluswaterinstallatie periodiek moet worden gemeten. De capaciteitseisen zijn 30, 60, 90 en 120 m³/uur. De Arbowet schrijft bovendien voor dat brandkranen en blussystemen jaarlijks op een goede werking moeten worden gecontroleerd (artikel 7.4a). Door regelmatig een capaciteitsmeting uit te laten voeren, heeft en houdt u een betrouwbaar blussysteem.

Capaciteitsmeting door meetspecialisten

Als specialist op het gebied van ultrasone flowmetingen hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van metingen op onder andere brandkranen, sprinklersystemen en drinkwaterleidingen. Met behulp van onze expertise verkrijgt u een beter inzicht in de capaciteit van uw brandkranen en blussystemen, zodat eventuele knelpunten eenvoudig te traceren zijn. Met onze gecertificeerde ultrasone clamp-on flowmeters kunnen wij van buitenaf uiterst nauwkeurige metingen verrichten van druk en doorstroming op alle leidingsystemen. In verband met verzekeringskwesties, veiligheidsvoorschriften enz. is een betrouwbare rapportage een vereiste. Onze instrumenten zijn voorzien zijn van interne dataloggers en bijbehorende software. Hiermee kunnen wij alle meetgegevens in heldere en uitgebreide rapporten verwerken. De gemeten data van iedere flowmeting verwerken wij desgewenst in een overzichtelijke rapportage met certificaat.

UFM-70 FS

UFM-70 FS ultrasoon flowmeter systeem | ultrasonic flowmeter system Bij het uitvoeren van de opdracht zoals hierboven op de foto is te zien, maakten wij gebruik van de UFM-70 FS, een ultrasoon flowmetersysteem dat gericht is op flexibiliteit en prestaties. Naast het meten van de doorstromingscapaciteit biedt dit systeem functionaliteiten voor drukmetingen, niveaumetingen en energiemetingen. Meer over de UFS-70 FS >>           Meer weten over onze andere producten en onze service? Klik op onderstaande links:

PRODUCTEN >>

SERVICE >>

 
 

#ultrasoneflowmeter | U-F-M  voor verkoopverhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

Ultrasone Flowmeting Brandstofverbruik Scheepvaart

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

ULTRASONE FLOWMETING BRANDSTOFVERBRUIK SCHEEPVAART.

Wist u dat de ontwikkeling van ultrasone clamp-on flowmeters is voortgekomen vanuit de scheepsbouw? In de 80-er jaren van de vorige eeuw ontstond onder ingenieurs de behoefte aan een draagbaar meethulpmiddel om het waterdebiet te bepalen. Ook ná de ingebruikname van een schip bleek het belangrijk brandstoffen en koelvloeistoffen voor verschillende systemen aan boord te monitoren.

Geavanceerde technologie

De afgelopen decennia is de technologie op het gebied van ultrasoon debietmeten enorm verbeterd. De hieronder afgebeelde KATflow 200 is een compact toestel uit onze zeer geavanceerde serie ultrasone clamp-on flowmeters voor uiterst nauwkeurige meetresultaten zonder het openmaken van buizen en leidingen. Flowmeting brandstofverbruik | katflow 200 | ultrasone clamp-on flowmeter - verbruiksmeting diesel - scheepvaart | U-F-M | Ultrasonic Flow Management

KATflow 200

Deze draagbare ultrasone clamp-on flowmeter wordt gebruikt op zowel commerciële schepen als op marineschepen, inclusief onderzeeërs. Deze  flowmeter is uitgegroeid tot een waardevol meetinstrument voor onderhoudswerk op brandstof-, olie-, water-, koeling- en verwarmingsleidingen. Bovendien speelt de KATflow 200 een belangrijke rol bij het testen van brandblussystemen. Toepassingen: - in-line flowmeterprestaties / verificatiemetingen - inspectie brandblussystemen - inspecteren en testen pompen en kleppen - detectie lekkages en verstoppingen - verbruiksmetingen             Meer weten over onze andere producten of onze service? Klik op onderstaande links:

U-F-M PRODUCTEN.

U-F-M SERVICE.

  #ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

VWO-leerlingen testen doppler flowmeting

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

VWO-LEERLINGEN TESTEN DOPPLER FLOWMETING BIJ U-F-M.

In verband met een natuurkundeproject wilden twee VWO-leerlingen wel eens meer weten over hoe de industriële techniek gebruik maakt van het doppler-effect bij het uitvoeren van flowmetingen. Ze hadden het er graag voor over om vanuit Sneek af te reizen naar West-Brabant. Na de kennismaking en een rondleiding door het bedrijf kregen de heren een stukje theorie voorgeschoteld. In de servicewerkplaats mochten ze daarna zelf testen met onze ultrasone doppler flowmeters. Hun enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat wij er zelf ook helemaal vrolijk van werden.

VWO-leerlingen testen doppler flowmetingen

Hoe het werkt

Doppler flowmetingen zijn gebaseerd op het principe dat geluidsgolven op een andere frequentie worden teruggestuurd naar de zender wanneer ze worden weerkaatst door iets wat in beweging is. Van het ‘Doppler-effect’ horen we ieder dag wel voorbeelden: de duidelijke verandering van toon bij een passerende trein, een overvliegend vliegtuig, of de uitlaat van een raceauto. We nemen een veranderende toonfrequentie waar, omdat wij stilstaan en de zender van het geluid in beweging is. Bij een doppler flowmeting  wordt uitgegaan van een lineair verband tussen deze frequentieverschuiving  en de snelheid van de vloeistof. Dit wordt zo precies mogelijk gemeten om het debiet te berekenen.

'Vervuilde' vloeistoffen

Doppler flowmeters worden alleen voor het meten van vloeistofstromen gebruikt en zijn afhankelijk van de reflectie van geluid. Alleen vloeistoffen met vaste stofjes en/of luchtbellen komen daarom in aanmerking voor deze meettechniek. We hebben het dan over ‘vervuild’ water. De meest voorkomende voorbeelden zijn (gemengd) rioolwater en afvalwater. Bij een concentratie < 30% kunt u overwegen te kiezen voor een looptijdverschil flowmeting.

Eén of twee sensoren

In tegenstelling tot looptijdverschil flowmeters die altijd twee sensoren hebben, bestaan doppler flowmeters in verschillende uitvoeringen; met één of met twee sensoren. Bij de modellen met één sensor zijn de zender en ontvanger in dezelfde behuizing verwerkt. Bij de modellen met twee sensoren verzendt de ene sensor het ultrasone signaal en de andere ontvangt het signaal.

Nauwkeurigheid

Hoewel er bij doppler flowmetingen vanuit wordt gegaan dat de reflecterende deeltjes zich met dezelfde snelheid zich voortbewegen als de vloeistof, is dat in de praktijk nooit helemaal het geval. Deeltjes hebben doorgaans de neiging te zakken en gasbelletjes willen omhoog. Hierdoor levert een doppler flowmeting een meetresultaat op met een nauwkeurigheid vanaf 2% op de actuele waarde.

Toepassingen

Doppler flowmeters zijn geschikt voor leidingen en buizen van verschillende materialen en met een diameter variërend van 30 mm tot 4000 mm. Ze worden o.a. ingezet voor droogloopdetectie van pompen, overflow applicaties en zandwinning.  

ULTRASOON FLOWMETEN: TWEE TECHNIEKEN

Op het gebied van niet-invasieve (zonder inbreuk te doen in leiding of buis) flowmetingen zijn LOOPTIJDVERSCHIL en DOPPLER de twee meest gebruikte technieken. Beide methoden zijn ultrasoon en meten de stroming van het medium met behulp van sensoren die aan de buitenkant op de leiding of pijp worden geklemd. Het grootste onderlinge verschil is dat ze elk het best tot hun recht komen in tegengestelde situaties. Inzicht in de verschillen tussen deze technieken helpt u bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot een succesvolle en efficiënte installatie.   Meer weten over onze doppler flowmeters? Klik op onderstaande links:

UFM-10

UFM-50

UFM-55

  #ultrasoneflowmeter #yougetintheflow | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

Sales Engineer

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws Vacatures

VACATURE: Sales Engineer - buitendienst (m/v) fulltime

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een:

DOORTASTENDE, TECHNISCH COMMERCIËLE GOALGETTER

In deze functie bezoek je bestaande en nieuwe klanten en onderhoudt je de contacten. Je klanten bevinden zich voornamelijk in de petrochemische -, water- en afvalwaterindustrie. Je adviseert bij de keuze van het juiste meetinstrument. Demonstraties en presentaties geven bij verkoopactiviteiten en op beurzen is je tweede natuur. Tijdens het offerteproces houd jij de touwtjes strak in handen; je brengt offertes uit, volgt ze op, onderhandelt en sluit zelfstandig opdrachten af. Het administratief verwerken van aanvragen en offertes is een belangrijk onderdeel van je werk. Je hebt veelvuldig contact met, en je biedt ondersteuning aan, je technische collega’s die de installaties en metingen op locatie uitvoeren. In overleg met de sales manager voer je jaarlijks het businessplan uit. Wij vragen een Sales Engineer met technisch commerciële ervaring en een klantgerichte werkhouding. Je bent hands-on, houdt makkelijk overzicht en je weet de juiste prioriteiten te stellen. Jij bent/kunt/hebt: -         een afgeronde Hbo-/Mbo-opleiding bij voorkeur met een technische achtergrond -         resultaatgericht -         collegiaal, enthousiast en flexibel -         goed overweg met Excel, Word, PowerPoint enz. -         een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal -         enige ervaring. Wij bieden: -         een dienstverband van 40 uur per week -         24 vrije dagen per jaar -         een aantrekkelijk marktconform salaris -         auto, laptop en telefoon van de zaak. Interesse? Neem contact op met François van Nijnatten, via +31 (0)165 855 655 of info@u-f-m.nl als je meer wilt weten over U-F-M of deze vacature. Ben je er van overtuigd dat dit voor jou dé baan is, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatie en cv naar: info@u-f-m.nl   Download hier de vacature in pdf   #yougetintheflow | U-F-M voor verkoopverhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

The making of – part 2

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

U-F-M THE MOVIE COMING SOON!

Eerder deze week op een geheime locatie: "The making of " onze nieuwe promotievideo - deel 2. Blijf ons volgen voor de premiere!
 
U-F-M the movie - the making of - onze nieuwe bedrijfsfilm
 
#ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

Katronic UK 2017

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

Annual meeting with Katronic Technologies Ltd.

Great success again !

  Katronic UK 2017 - annual meeting Katronic Technologies Ltd - ultrasonic flowmeters - ultrasone flowmeters | U-F-M | UFM | Ultrasonic Flow Management   #ultrasonicflowmeter #getintheflow #ultrasoneflowmeter

The making of

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

U-F-M THE MOVIE COMING SOON!

Eerder vandaag @ ons hoofdkantoor in Oud Gastel : "The making of" onze nieuwe promotievideo. Blijf ons volgen voor de premiere!
 
U-F-M the movie - the making of
 
#ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters

Installeren Ultrasone Flowmeter

door U-F-M B.V. / Ultrasonic Flow Management

Nieuws

HOE INSTALLEER JE EEN ULTRASONE FLOWMETING?

U-F-M levert ultrasone flowmeters die eenvoudig en snel te installeren zijn. In deze video zie je deze procedure stap voor stap. Binnen enkele minuten heb je zelf een nauwkeurige en betrouwbare flowmeting opgezet. De installatie toch liever aan een specialist overlaten? Bel of mail ons! +31 (0)165 855 655 / info@u-f-m.nl
  #ultrasoneflowmeter | U-F-M voor verkoop, verhuur en service van ultrasone clamp-on flowmeters